OsteoLink is an initiative of the International Osteoporosis Foundation (IOF)

Om Grupper

På sidan Grupper kan du söka efter grupper som har skapats av andra OsteoLink-medlemmar och som är uppbyggda kring ett visst tema, till exempel ett ämne, ett intresse eller en aktivitet. Varje grupp har sin egen anslagstavla, sina egna forum och sin bildbank, som gruppmedlemmarna kan använda för att kommunicera med varandra.

Skapa en grupp

För att kunna skapa en grupp måste du vara inloggad på OsteoLink. Om du inte redan är medlem klickar du på knappen Registrera dig till höger på sidan. Om du är medlem men inte inloggad klickar du på knappen Logga in.

Du skapar en grupp genom att klicka på Skapa grupp som finns till höger på sidan, precis under knappen Sök. Du kommer då till skärmbilden Skapa grupp. Där skriver du in ett namn på och en beskrivning av din grupp. Vi föreslår att du dessutom laddar upp en bild för att göra gruppen intressantare och locka medlemmar. Till sist väljer du en kategori och lägger till några ”tags” (nyckelord som har med gruppens tema att göra). Det gör det lättare för dem som är intresserade av att bli medlem i din grupp att söka efter din grupp och hitta den.

Hitta grupper

Om du vill söka en grupp med hjälp av namnet skriver du in det i sökrutan högst upp på sidan och klickar på Sök. Du kan förfina sökningen genom att använda rullgardinsmenyn Välj kategori och välja någon av kategorierna i menyn.

Gå med i grupper

När du har hittat en grupp som du tycker verkar intressant kan du klicka på den, så kommer du till gruppens hemsida. Om du vill gå med i gruppen klickar du på knappen Gå med i gruppen, precis under rutan Sök.

Använda grupper

Varje grupp har sina egna funktioner för att dela information som kallas Anslagstavla, forum och bildbank.

  • Du kan posta material på anslagstavlan som du som du tror att andra gruppmedlemmar kan vilja se.
  • Du kan använda forumfunktionen för att inleda samtal om valfria ämnen som du tror att gruppmedlemmarna skulle vilja diskutera.
  • Vill du kommunicera enskilt med någon av gruppens medlemmar kan du ta fram hans eller hennes profil via gruppens hemsida.