OsteoLink is an initiative of the International Osteoporosis Foundation (IOF)

 1. Beiträge: 0
  Beitritt: 12/04/11

  Hej !

   Jag skulle vilja byta erfarenheter med de av er som behandlas med dagliga injektioner Forsteo för benskörhet.

  Vilka erfarenheter har ni ? Hur klarar ni av biverkningarna?

  Om ni har haft flera kotkompressioner? Hur påverkar det och benskörheten ert dagliga liv? Vilka är de vanligaste begränsningarna?

  Jag har tagit injektionerna i fyra månader.

  Vänliga hälsningar

  Gunilla Åström 63 år

  Von:gunilla åström | Verfasst am:04 Jun 2011 | Aufrufe: 33

  |

 2. RE: behandling med Forsteo ?

  Hej Gunilla,

  jag tog Forsteo 2003 - 2005. Den biverkning som jag kände av var illamåeende, mest under de tre första månaderna. Upptäckte att om jag vilade mig en stund efter att jag tagit injektionen så gick det lite bättre.

  Vilka biverkningar känner du av?

  Har haft mmånga kotkommpresioner under årens lopp, är nu ca 10,5 cm kortare. Det som påverkar mig mest är den ständiga värken i ryggen, vilken jag försöker hålla i schack genom att träna och promenera. Jag måste också ta smärtstillande för att jag ska hålla värken på en rimlig nivå. Problem med mage och tarmar om jag sitter för länge. Jag behöver vila och räta ut ryggen en stund mitt på dan.

  Har du också haft kotkommpresioner?

  Jag är lite begränsad i vad jag kan göra, bär inget tungt, kör inte bil, har svårt att göra saker där jag måste arbeta med båda armarna en bit från kroppen. Klättrar inte på stegar och pallar. Tack och lov har jag en frisk man som gör allt det som jag inte klarar av.

  Har bestämt mig för att strunta i att vara ledsen för det jag inte kan göra och fokusera på allt det roliga som jag faktiskt kan göra.

  Nina Kristina Andersson

  Von:Nina Kristina Andersson|Verfasst am:20 Jun 2011

  | |

 3. Der Inhalt wurde bearbeitet

  RE: behandling med Forsteo ?

  Hej Nina kristina

  Kände du inte av nerv-muskel och skelett-smärtor? Muskelsvaghet? Trötthet ? under tiden du fick behandling med Forsteo. Jag har fortfarande dessa biverkningar efter fem månaders behandling.  Fick du bra resultat av behandlingen med Forsteo? Vad har du för medicinering nu? Tar du smärtstillande för smärtor från kotkompressionerna.

  Jag fick flera kotkompressioner okt -10 och har krymt 7 cm.

  Får du smärtor från ryggen när du sitter? Kan du åka bil? Är du orolig för att få kotkompressioner om väglaget är mycket ojämt? Min läkare avråder mig från att åka bil. Detta begränsar mig väldigt mycket. Trots det försöker jag att hålla humöret uppe. Min man är min stöttepelare liksom min son och mina barnabarn.

  Jag behöver också vila och räta ut ryggen en stund mitt på dan.

  Jag försöker att göra allt hushållsarbete och jobbar 25% hemmifrån via dator och telefon: Allt för att hitta något meningsfullt.

  Gunilla Åström

  Von:gunilla åström|Verfasst am:20 Jun 2011

  | |